LEED tudatos K&H székház - BRANDtrend

2012.01.22.
Zöld
A száz százalékos magyar tulajdonban lévő Office-Line Kft. is hozzájárult ahhoz, hogy a K&H csoport összes központi egységének otthont adó, a Dunaparti Millenneumi Városközpont területén 100 millió euróból felépített székház a világ legzöldebb épületeinek elitklubjába tartozhasson.
Volumenét tekintve az elmúlt 20 év legjelentősebb irodabútorbeszerzési projektjét az Office Line valósította meg. Német Reiss és Interstuhl márkák, a környezetet legkevésbé terhelő, a fenntarthatóság legszigorúbb kritériumainak is megfelelő bútoraival rendezte be a hivatalosan is átadott 40 ezer négyzetméternyi irodaterületet. A geotermikus energiafelhasználástól a beépített anyagok szállítási távolságán és a természetes szellőztetésen át a zöldtetős klimatizálásig több mint félszáz szempontot vizsgáló LEED (az elmúlt tíz évben világszervezetté növekedett Leadership in Energy and Environmental Design) minősítési rendszerében a bútorok “környezetbarátsága” is fontos kritérium.

Az Office Line által Németországból és Olaszországból szállított székek, asztalok, szekrények és térelválasztó elemek mind anyagukban, mind pedig gyártási körülményeikben megfelelnek a legrigorózusabb elvárásoknak. A még nem lezárul LEED-bírálat során a bútorzat 4 ponttal járult hozzá az építtetők által megcélzott arany-fokozat eléréséhez.

Az ezredfordulón az Egyesült Államokban a US Green Building Council vezényletével elindított zöldépület mozgalom a minimális környezeti terhelés, és az ezzel elérhető költséghatékonyság mellett a külcsínt is díjazza. A Trigránit-csoport által felépített új K&H székház ebben is a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik – a külcsín és a belbecs tekintetében is. A megbízást rendkívül szigorú, több lépcsős és közel két éven át zajló pályázaton elnyerő Office Line a Finta Stúdió belsőépítészeti terveihez szabta a 2500 munkahely berendezését, amely a legmodernebb ergonómiai trendeket követi. Kielégítve az egészséges és “élhető” munkahelyi környezet kívánalmait. A 100 kamionnyi áruval 4 hét alatt berendezett 7 emeleten 3500 szekrény, 2500 íróasztal és 5000 szék szolgálja a dolgozók és a felső vezetők kényelmét, akiknek az exkluzívan berendezett irodái formabontó módon nem a pazar tetőszinten kaptak helyet. A páratlan panorámájú legfelső emeleten ugyanis a dolgozói étterem található.

forrás: http://www.socialbranding.hu/zold/465/leed_tudatos_kh_szekhaz.html